Inför ditt besök

För att underlätta för dig följer här lite tips inför ditt besök på Arena Varberg

Besöka Arena Varberg

Hitta hit

Arena Varberg ligger endast en timme från Göteborg. Det är lätt att ta sig hit med tåg, buss, bil eller flyg. För dig som bor i Varberg har vi cykelparkering.

 

Tåg
Från tågstationen är det endast 15 minuters promenad till Arena Varberg. Ta gärna Torggatan förbi centrums trevliga affärer och gena sedan över Påskberget. Restiden med tåg mellan Göteborg och Varberg är cirka 40 minuter. 

 

Bil

Från norr: Sväng av motorvägen vid Varberg Nord, avfart 55. Följ Västkustvägen till Ranelidsrondellen och ta första avfarten. Följ skyltning Arena Varberg.

Från söder: Sväng av motorvägen vid Varberg Syd, avfart 53. Följ skyltning mot Varberg. Efter Ranelidsrondellen följ skyltar Arena Varberg.

 

Flyg
Landvetter internationella flygplats ligger endast en timmes bilresa från Arena Varberg.

 

Väskförbud

Med anledning av polismyndighetens beslut om totalt väskförbud vid större evenemang. Läs hela pressmeddelandet här.

 

Arena Varberg omfattas inte av väskförbudet, men vi ber er trots det undvika att ta med några väskor eller påsar till våra evenemang. Vi ber er också att vara på plats i god tid inför evenemangsstart. Väskkontroll kan förekomma om arrangören väljer att göra det. Se respektive evenemang i evenemangskalendern för rätt information.

 

Genom att samverka och hjälpas åt kan vi tillsammans skapa en trygg och rolig upplevelse för personal och besökare när vi ses på vår arena.

Garderober

Se respektive evenemang om vad som gäller angående garderob. Arena Varberg ansvarar ej för lösa föremål och värdesaker i inlämnade plagg.

Entréer

Arena Varberg har tre entréer. Huvudentrén, parkentrén och norra entrén. I de allra flesta fall använder vi endast huvudentrén oavsett vilken lokal i huset du ska.

Toaletter

I Entréhallen som ligger i anslutning till Sparbankshallen finns flertalet toaletter, inklusive handikappanpassad toalett med skötbord.

Utanför Nöjeshallen finns dam- och herrtoaletter samt handikappanpassad toalett.

Parkeringar

I direkt anslutning till Arena Varberg finns två parkeringar – den ena framför huvudentrén och andra vid norra entrén. Här finns 251 parkeringsplatser varav 4 är anpassade till elbil och 5 är handikappanpassade. Det är gratis att parkera hos oss.

Hörselskydd

I samband med konserter med högre ljudnivå finns möjligheten att köpa hörselproppar för 10 kronor/st. Kontakta personal på plats för att köpa.

Rökning

Arena Varberg är en rökfri arena, både inomhus och utomhus. Detta gäller även e-cigaretter. Läs mer om rökfria miljöer här

Information om åldersgränsen 13 år

Det är arrangören som avgör vilken åldersgräns som gäller. Kontakta arrangören om du är osäker på vad som gäller.

Åldersgränser har införts av flera arrangörer efter 2005 då Folkhälsomyndigheten skärpte riktvärdena för höga ljudnivåer vid evenemang som är öppna för barn. I Folkhälsomyndighetens allmänna råd står att det bör vara lägre ljudnivåer där barn under 13 år har tillträde. Detta eftersom barn är mer känsliga än vuxna vad gäller hörselskador. Arena Varberg väljer att följa dessa råd. Riktvärdena som gäller över 13 år är ekvivalent ljudnivå (LAeq) på 100 dBA samt ett maxvärde (LAF MAX) på 115 dBA. Under 13 år gäller ekvivalent ljudnivå på 97 dBA samt ett maxvärde på 110 dBA.

 

Om du vill få ytterligare information besök folkhälsomyndigheten.se eller gotevent.se som har sammanfattat de allmänna råden väldigt bra.

Tillgänglighet 

Finns det rullstolsplatser?

Det finns tolv rullstolsplatser i Sparbankshallen högst upp på läktaren, i markplan. Rullstolar tillåts inte på parkett av utrymningsskäl.

 

I Nöjeshallen är stolarna lösa på parkett så det är enkelt att byta ut en stol i ytterkant mot en rullstol. Oftast reserveras sex platser till förmån för rullstolar i högra kanten av parkett. Respektive arrangör svarar på frågor angående om ledsagare får medfölja gratis eller inte.

 

Kontakta oss på 0340-69 02 00 eller info@arenavarberg.se vid frågor.

Besöka Nöjeshallen

Parkera på stora parkeringen. Huvudentréns högra dörr har dörröppnare. Rakt innanför entrén finns en hiss som du tar en våning upp.  Rullstolsplatser finns på parkett i Nöjeshallen. Se respektive arrangemang för hur platserna disponeras.

Hörselförstärkning finns i salongen.

Besöka Sparbankshallen

Parkera på stora parkeringen. Huvudentréns högra dörr har dörröppnare. Rakt innanför huvudentrén finns en hiss som du tar en våning upp (till Entréhallen) för att komma till garderoben. Rullstolar tillåts inte på parkett (av utrymningsskäl), men det finns flertalet rullstolsplatser på alla läktare. Dessa är i markplan, precis som garderoben.

Ska du besöka en mässa så väljer du att åka en våning ned för att komma till sportgolvet/parketten i Sparbankshallen.

Toalett hittar du på samma plan som garderoben – i Entréhallen.

Tillgänglighetsredogörelse för arenavarberg.se

Vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av och använda vår webbplats. Läs mer om den digitala tillgängligheten här >

Frågor om biljetter

Hur köper jag biljetter till evenemang?

Enklaste sättet att köpa biljett är via hemsidan. Du kan se alla evenemang i vår evenemangskalender. På respektive evenemang finns biljettlänken placerad till höger.

 

I de fall Arena Varberg står som arrangör, kan man även handla biljetter över disk i vår gästservice. Se startsidan för våra öppettider.

Frågor om mat och dryck

Finns mat och dryck att köpa?

Mat- och dryckesutbudet varierar beroende på evenemang. Håll dig uppdaterad på respektive evenemang om vad som erbjuds i samband med biljettköp.

Får jag ta med mat och dryck?

Nej, egen mat och dryck får inte tas in i lokalerna. Vår restauratör har fullständiga rättigheter.

Övriga frågor

Kvarglömda saker

Frågor om kvarglömda tillhörigheter kan göras på telefonnummer 0340-69 02 00 eller mejl till info@arenavarberg.se .

Vi kan inte garantera att kvarglömda saker hittas och samlas in.


ARENA VARBERG
Kattegattsvägen 26
432 50 Varberg

info@arenavarberg.se

0340 - 69 02 00