fbpx
KONSTPASSAGEN
16 - 28
augusti - oktober
08:00 - 16:00
GALLERIAN
ARENA VARBERG

KONSTPASSAGEN

Ongoing

Ett öppet rum för måleri och fotografi - Utställningen ...

29 - 30
januari
SPARBANKSHALLEN
ARENA VARBERG

SM BROTTNING

Vårens inställda SM har tilldelats nya datum i höst, ...

Varbergsgalan 2022
4
februari
18:00 - 18:00
SPARBANKSHALLEN
ARENA VARBERG

VARBERGSGALAN 2022

NYTT DATUM

VarbergsGalan applåderar företag som når framgång, sticker ut och ...

Callinaz
30
maj
18:00
ROTUNDAN
INGÅNG VIA PARKENTREN

DANSKVÄLL MED CALLINAZ

NYTT DATUM

Måndagsdans med Callinaz Callinaz är ett ungt dansband från nordvästra ...

Inget evenemang hittades!

EVENEMANG VARBERG

 

På den här sidan hittar du evenemangen som äger rum på Arena Varberg. Den kompletta evenemangskalendern för hela Varberg finns på visitvarberg.se/evenemang.

 

Till Arena Varberg kommer arrangörer med både små och stora produktioner. Har du ett evenemang du vill ta till Varberg där du räknar med mellan 200 – 2000 personer sittande inomhus, är Arena Varberg platsen att välja. Utomhus är kapaciteten ca 5000 personer.

 

Vår lilla evenemangslokal kallas för Nöjeshallen. Lokalen rymmer 372 sittande personer och 600 stående. Läktaren är portabel vilket gör att den går att ställa in efter antalet besökare på evenemanget. Rummet kommer alltså inte kännas för stort och ödsligt även om man bara sitter 150 personer i salongen. Dessutom har lokalen fina draperingar som kan användas för att förminska lokalen vid mindre evenemang. Nöjeshallen gästas av konserter, teatrar och föreläsningar av olika slag. Lokalen har en stor scen men även ett lågt talarpodie vilket gör att den dessutom är väldigt användbar och väl anpassad till större konferenser på både dag- och kvällstid.

 

För ett större evenemang är Sparbankshallen eller Nöjesparken de bästa platserna på Arena Varberg. I Sparbankshallen kan man sitta som flest 2000 personer för att titta på konsert eller 1400 personer om man besöker ett idrottsarrangemang. Sparbankshallen går även att dela av på hälften och i en fjärdedel. Delar man av arenan i två delar är kapaciteten mellan 900-1100 personer beroende på scenstorlek. I en kvarts arena sitter man bekvämt mellan 500-600 personer. Vid samtliga evenemang förutom vid idrottsevenemang täcks väggarna in med svart tyg.

 

De allra största evenemangen på Arena Varberg arrangeras utomhus i Nöjesparken. Parken tar med enkelhet emot ca 5000 personer. Scen och teknik byggs upp från grunden och tack vare närheten till huvudbyggnaden är evenemangslogistiken smidig. Ström, inhägnader, toaletter och alkoholtillstånd är aldrig något en arrangör behöver oroa sig för när man arrangerar ett evenemang Varberg.

eventlokal varberg

Nöjeshallen är en bra lokal för både konferenser, konserter och sittande vid bord eftersom läktaren är portabel.

eventlokal varberg

Bilden är tagen från en av Weeping Willows många bejublade julturnéer. Vi detta tillfälle hade vi 1800 sittande konsertbesökare.