Wall of Fame

Kultur- och sportikoner lyfts

 

Wall of Fame består av Varbergspersonligheter med imponerande meriter inom idrott och kultur. De ska ha uppnått framgångar på hög nationell och internationell nivå samtidigt som de under sin karriär har bidragit till Varbergs föreningsliv och utvecklingen av destinationen. Med Wall of Fame vill vi lyfta deras prestationer och personligheter och ära dem som äras bör!

En jurygrupp sammansatt av representanter från Varbergs kommun, Arena Varberg, Hallands Nyheter, Varbergs Idrottshistoriska Förening och NW Event & Möten, röstar fram och fattar beslut om vilken person som ska bli nästa Varbergsprofil på Wall of Fame.

Wall of Fame hittar ni på Arena Varberg dit ni kan gå och läsa vidare om ikonerna. Varje år röstas en ny kandidat per kategori fram för att ta plats på den ärofyllda väggen.

Erika Holst

Erika startade sin framgångssaga i Veddige HK. 1994 blev hon den första tjejen att spela TV-pucken, då hon representerade Halland. Hon blev också den första tjejen att väljas in i Hockey Hall of Fame som nummer 101.

Läs mer

Erika Holts

Lasse Beischer

Skådespelaren Lasse Beischer kommer från Varberg och utbildade sig på Teaterhögskolan i Malmö. Lasse har medverkat i många teater- och tv-produktioner. Bland det mest kända är barnprogrammet Tippen, som han gjorde tillsammans med Morgan Alling och långfilmen Populärmusik från Vittula.

Läs mer

Lasse Beischer

Lasse-Beischer-wall of fame 2023

Lars Lagerborg

Lars började sin karriär i Viskadalens BK, därefter Varbergs AIK och sedermera Varbergs BOIS. Lars tillhör de få brottare i Sverige som avancerat hela vägen från internationell ungdomsstjärna till meriterad seniorbrottare i yppersta världsklass.

Läs mer

Lars Lagerborg

Lars Lagerorg wall of fame 2023

Torgny Söderberg

Torgny föddes 1944 i Varberg och var en svensk musikproducent, kompositör och textförfattare. Torgny Söderberg var även styrelseledamot i SKAP (Sveriges kompositörer och textförfattare.

Läs mer

Torgny Söderberg

- Vi är mycket stolta över att kunna presentera dessa Varbergsprofiler här hos oss på arenan, säger Arena Varbergs VD Martin Josander
ARENA VARBERG
Kattegattsvägen 26
432 50 Varberg

info@arenavarberg.se

0340 - 69 02 00