Vårt solsken i köket

Det är inte alla som har en egen konditor!

 

I köket står Soley lika engagerad och glad som vanligt. Soley är Arena Kökét by Societéns konditor och kallskänka. Hon är helt självlärd och har stor passion för sitt yrke, framför allt för bakningen. Där får hon utlopp för sin kreativitet och lust att skapa. Men vid lite mindre konferenser är det inte ovanligt att Soley sköter hela ruljansen i köket.

Det bästa med bakningen är att utveckla nya idéer, experimentera och få ihop de olika komponenterna som ett bakverk eller dessert ska bestå av. Här får jag lov att köra mitt eget race. Jag får vara med och skapa menyerna och kan påverka utifrån det jag gillar att göra.

Det är inte alla som har en egen konditor!

I köket står Soley lika engagerad och glad som vanligt. Soley är Arena Kökét by Societéns konditor och kallskänka. Hon är helt självlärd och har stor passion för sitt yrke, framför allt för bakningen. Där får hon utlopp för sin kreativitet och lust att skapa. Hon kan även sköta kökets andra delar och hoppar in i alla roller vid behov.

Det bästa med bakningen är att utveckla nya idéer, experimentera och få ihop de olika komponenterna som ett bakverk eller dessert ska bestå av. Här får jag lov att köra mitt eget race. Jag får vara med och skapa menyerna och kan påverka utifrån det jag gillar att göra.

Berätta om din roligaste beställning

– Det var till 2024 års Varbergsgala. Jag fick arbeta med formar för att kunna bygga en dessert som både var vacker och god. Jag arbetade fram en version av ursprungsidén som skulle vara smidig och hållbar att skapa.

Desserten bestod av päronpannacotta, hasselnötsmalto och hasselnötsbavarios med inbakad hallonkompott, som en liten surpris när man stoppar i skeden. Den var jobbig att göra, men rolig att bjuda på och var väldigt uppskattad.

– Det är responsen från gästerna som är det bästa, det driver mig framåt.

Vad är utmaningarna i ditt arbete?

En rolig utmaning i arbetet är alla olika allergener som man behöver anpassa sig efter. Här finns så mycket kul och spännande man kan göra för att verkligen få till något gott till alla. Det behöver inte tvunget vara samma dessert, det ska bara vara lika gott!

Berätta om din roligaste beställning

– Det var till 2024 års Varbergsgala. Jag fick arbeta med formar för att kunna bygga en dessert som både var vacker och god. Jag arbetade fram en version av ursprungsidén som skulle vara smidig och hållbar att skapa.

Desserten bestod av päronpannacotta, hasselnötsmalto och hasselnötsbavarios med inbakad hallonkompott, som en liten surpris när man stoppar i skeden. Den var jobbig att göra, men rolig att bjuda på och var väldigt uppskattad.

– Det är responsen från gästerna som är det bästa, det driver mig framåt.

Vad är utmaningarna i ditt arbete?

En rolig utmaning i arbetet är alla olika allergener som man behöver anpassa sig efter. Här finns så mycket kul och spännande man kan göra för att verkligen få till något gott till alla. Det behöver inte tvunget vara samma dessert, det ska bara vara lika gott!




ARENA VARBERG
Kattegattsvägen 26
432 50 Varberg

info@arenavarberg.se

0340 - 69 02 00