Konsert Varberg

Konsert i Varberg

 

På sommaren myllrar Varberg av turister, varbergare och glada semesterfirare. Tidigt under våren släpps biljetter till konsert efter konsert tack vare duktiga arrangörer som älskar Varberg och dess fantastiska läge på Västkusten. Många gånger väljer arrangörerna att förlägga de största konserterna på Fästningshörnan nere vid havet, eller i Nöjesparken på Arena Varberg. Mitt i centrum finns Societetsparken som också är en vanlig plats för arrangörer att förlägga sin konsert i Varberg på.

 

 

Krogarna i Varberg skapar flera fina evenemang under sommaren och passar på att dra nytta av Varbergs och västkustens dragningskraft av turister. Några av de som arrangerar konserter i Varberg är Majas vid Havet, Fridas. En bit utanför Varberg ligger Tvååker. Där hittar man Strömma Farmlodge som också arrangerar flera fina konserter varje sommar.

 

 

Ett av de största evenemangen i Varberg inleder sommarsäsongen med folkfest, idrottstävlingar på stranden och givetvis en stor konsert. Evenemanget heter Apple Bay Day och äger rum i Apelviken – en av alla Varbergs härliga strandområden. ”Vännerna i Viken” bedriver sin ordinarie verksamhet i Apelviken i form av campingar och restauranger. Apple Bay Day arrangeras den 6e juni, samtidigt som ett riktigt maffigt nationaldagsfirande med traditionsenliga tal, aktiviteter och konsert arrangeras inne i centrum. Båda evenemangen är en familjär kostnadsfri folkfest, så vill du gå på konsert Varberg utan att ruinera dig – välj 6 juni!

 

 

Under vår- höst- och vinterhalvåret är det inomhusarenan Arena Varberg eller Varbergs teater som gäller vid konsert i Varberg. Arena Varberg arrangerar en del egna evenemang, framförallt endagsfestivalen som ska kicka igång höstterminen (Kick in Fall Season) i slutet av augusti. I övrigt fungerar det kommunala bolaget Arena Varberg samarbetspartner till externa arrangörer eller lokaluthyrare. Varbergs teater har inte lika stor kapacitet som Arena Varberg så dit väljer arrangörer att vända sig om de sätter upp lite mindre konserter.

 

 

Arena Varberg har två riktigt bra inomhusarenor för konsert – Nöjeshallen och Sparbankshallen. Nöjeshallen är en klassisk teaterlokal eller blackbox med fast teknik installerad. Scenhöjd: 1.0 meter. Scenöppning: 13.4 meter (Normal scenöppning: 8,4 m). Djup: 10 meter. Normalt speldjup: 7,4 meter. Mer teknisk information om lokalen hittar du här » https://arenavarberg.se/moten/moteslokaler/nojeshallen/

I Sparbankshallen finns ingen fast teknik installerad anpassad för konsert utan där byggs allt upp från början. Kapaciteten i lokalen är ca 2000 personer.


ARENA VARBERG
Kattegattsvägen 26
432 50 Varberg

info@arenavarberg.se

0340 - 69 02 00