fbpx
 

Seniormässan

SENIORMÄSSAN

Den 26 februari är det återigen dags för Seniormässan på Arena Varberg

På seniormässan vill man stanna länge!
Genom åren har mässan blivit en myllrande mötesplats för de över 2000 personerna som under dagen besöker oss. Här samlas man för att njuta av musikalisk underhållning, spännande föreläsningar, modevisning och inte minst ta del av vad mässans alla utställare erbjuder. Här finns fastighetsmäklare, friskvårdsföretag och researrangörer. Andra områden är hjälpmedel och omsorg i såväl privat som kommunal regi. Lägg därtill mat, kläder och hudvård och du får en bild av vilken bredd Seniormässan erbjuder.
Scenprogrammet presenteras löpande men redan nu kan vi stolt presentera att Barbro Westerhom blir en av våra talare. Barbro är tjänstgörande riksdagsledamot, född 1933, och arbetar med att belysa frågor om  äldres – eller som Barbro vill benämna dem – årsrikas livsvillkor och åldersdiskriminering.
Andreas Weise kommer i år stå för musikunderhållningen. Andreas är en modern artist med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken. Konferencier under dagen är Varbergaren Peter Börjesson.
Välkomna!

 

Program

Dagens program:

10:25 Dagens konferencier Peter Börjesson
10:30 Årsrikas livsvillkor & åldersdiskriminering / Barbro Westerholm i samarbete med Aktiv Senior
11:00 70 är det nya 50 /
Hanna Falk Erhag, Fil dr, docent AgeCap
i samarbete med Aktiv Senior
11:30 Medias bild av äldre /
Maria Edström, Fil dr, docent AgeCap
i samarbete med Aktiv Senior
12:00 Modevisning / Rydholms Mode
13:00 Andreas Weise uppträder
13:30 Teknik för alla / Socialförvaltningen
14:00 Stöd till anhöriga / Socialförvaltningen
14:30 Modevisning / Modestugan
15:00 Andreas Weise uppträder
15:30 Gympa med Friskis & Svettis seniorer
16:00 Styrketräning för seniorer / Actic
16:30 Hälsosamt åldrande i praktiken / Aktiv Senior
17:00 Peter Börjesson
18:00 Tack för idag!

*med reservation för ändringar

Klara Utställare
För utställare

Klicka här för att se monterbroschyren.


Vill du beställa montertillbehör?

Kontakta Arena Varberg på 0340-69 02 00 eller info@arenavarberg.se

NYHET

Parallellt med mässan kan man anmäla sig för att ta del av kunskapsseminariet  Åldrande befolkning – hot eller möjlighet? 

Från och med 2020 är vi för första gången i historien fler 60+ än femåringar och yngre på jorden. Detta behöver vi prata om – men på ett nytt sätt. Därför arrangerar Aktiv senior i Varbergs kommun kunskapsseminariet  Åldrande befolkning – hot eller möjlighet?

Hur kan vi möta den stundande samhällsomvandlingen med mod, nytänkande och kunskap? Talare är bland annat Barbro Westerholm, riksdagsledamot och engagerad i Årsrikas perspektiv, John Mellkvist, ambassadör i regeringens delegation för senior arbetskraft och Hanna Falk Erhag, fil doktor och docent på AgeCap. Även Maria Edström som är docent på Göteborgs universitet och forskar om äldre och medier samt Lisa Holtz som är processledare för Åldersvänliga Göteborg talar. Inbjudan med programmet och mer information om talarna och föreläsningarna finns bifogat.

 

Seminariet äger rum i vår nya konferensavdelning Subbe Fyr och pågår mellan 12:30-16:00. 

Det är kostnadsfritt, men föranmälan krävs. Anmäl dig senast 19 februari genom att fylla i anmälningsformuläret på www.varberg.se/aldrandebefolkning

 

Kunskapsseminariet arrangeras av Aktiv senior – Varbergs kommun i samarbete med AgeCap – Centrum för åldrande och hälsa, Göteborgs universitet och Arena Varberg.

INFORMATION

 

26 februari

Arena Varberg, Sparbankshallen

Ingång via huvudentrén

Café finns öppet

10.00-18.00

80 kronor

Arena Varberg