fbpx
 

Lasse Stefanz

Lasse-Stefanz

Lasse Stefanz

Välkomna på danskväll med Lasse Stefanz – Ett av Nordens största dansband som under de senaste 50 åren vunnit fler guld- och platinaskivor än de flesta I januari 2018 var de hos oss senast och det blev en härlig kväll med mat, musik och mycket dansglädje. Nu gör vi om det och välkomnar er alla till Varbergs största dansgolv! 

Vi dansar i Sparbankshallen, som är en del av Arena Varberg. Hela hallen är 2000 kvm och vi bygger ett dansgolv på ca 700 kvm. I anslutning till dansgolvet kommer det serveras en danssupé som man bokar i samband med biljettköp. Till supén serveras örtstekt majskycklingfilé med gremolatasky, semitorkade tomater, gröna sojabönor och purjolökspotatis. Till efterrätt bjuds på vit chokladpannacotta med hallon och stjärnanis. Du kan köpa danssupén fram till 20 december.

 

Det kommer också att finnas en bar med försäljning av diverse snacks, korv med bröd och dryck.

 

Kassan öppnar kl 18:30 och danssupén serveras klockan 19:00. Dansen börjar kl 21:00 och avslutas kl 01:00. Förköp av entrébiljett till ett pris av 285 kr gäller (inkl supén 495 kr) men i mån av plats kommer det också finnas möjlighet att köpa direkt vid dörren. Uppdatering av tillgången på biljetter vid dörren sker på vår hemsida och på Facebook vid danstillfället!

Vi hoppas på en fantastisk danskväll!

Lasse Stefanz bildades 1967 i Gärds Köpinge utanför Kristianstad. På den tiden repeterade bandet i ett hönshus och ibland fick de spela på skoldanser och lokala bingokvällar. Förebilderna hette Sven-Ingvars och Elvis.

50 år senare är Lasse Stefanz ett av Sveriges största band alla kategorier med fler guld och platinaskivor än de allra flesta. Även om bandet hade sålt stora mängder skivor innan så var det nåt som saknades fram till för 10 år sedan. De hade aldrig varit 1:a på den svenska albumlistan. Men under årets första vecka 2007 bröts förbannelsen då samlingsplattan ”40 ljuva år” toppade den svenska albumlistan. Efter det har listframgångarna avlöst varandra på ett sätt som saknar motstycke i svensk topplistehistoria och  för lite mer än 10 år senare fick Lasse Stefanz sin 50:e albumetta, samma vecka som de genomförde sitt 50-årsjubileum inför en entusiastisk publik på ett utsålt Kristianstad Arena. Ett nästan spöklikt sammanträffande.

Sedan dess har Lasse Stefanz toppat albumlistan ytterligare 4 veckor med albumet ”Wind me up” som släpptes på midsommarafton 2017.

Men glädjen att uppträda och spela in ny musik har inte sinat med åren – snarare tvärtom. Nu är det nämligen dags för Lasse Stefanz tredje album jubileumsåret 2017 och bandet börjar närma sig en ny kreativ/produktiv peak.

Albumet ”Country Winter Party” släpptes på Olle Jönssons födelsedag 1/12. Inspelningarna har pågått in i det sista med producent Martin Klaman bakom spakarna.

2018: Det blir sommar i år också. I samband med Lasse Stefanz stora turnépremiär den 29/6, veckan efter midsommar, släpps nya albumet ”Forever”. Bandet har under hela våren jobbat intensivt med att få ihop rätt låtmaterial som förhoppningsvis ska tilltala Lasse Stefanz stora publik.

Man har återigen valt att samarbeta med producent Martin Klaman. Bland låtskrivarna känns många bekanta namn igen, men en som gör debut som textförfattare är ingen mindre än Björn Ranelid.

2019: Även detta år har bandet fortsatt att skörda sina framgångar med fullsatta festivaler , konserter och dansställen. Dessutom har dom gjort ett par krogshower, så detta band har många strängar på sin lyra. Den nya skivan som släpptes i juni heter  ”Night Flight”

INFORMATION

 

3 januari

Arena Varberg, Sparbankshallen

Ingång via huvudentrén – öppnar 18:30

Supé 19:00. Dans 21:00-01:00

285:- för dansbiljett. 495:- inklusive supén.

Bar öppnar 18:30

Arena Varberg