fbpx

Konstpassagen

Konstpassagen Sassa och Malin

Konstpassagen

Verklighet och fantasi

Sassa Buregren har sin bas i Bua men rör sig gärna i tid och rum. Lyssnar och läser eller skriver dagbok, gärna i form av broderi. Malin Wejrot är fast förankrad i Varberg, som bildlärare och i arbetet med sina linoleumsnitt, i grafikverkstaden i Hamnmagasinet. Både stickeln och synålen talar om hantverk med urgamla traditioner.

 

För Malin Wejrot handlar det om att skära i sitt material för att skapa mönster på en yta som färgas in och trycks på papper, svart på vitt. De både tydliga och mångtydiga motiven ger oss inblick i sagans inte helt ofarliga värld. Berättelser och scener som vi, stora som små, kan fantisera kring. Med stor hantverksskicklighet har hon också framställt mobiler i form av kråkfåglar (nej, inga flygande telefoner) i luft och på vägg.

 

I Sassa Buregrens fria broderier, där verktygen är nålen, fingerborgen och de olikfärgade trådarna, står barnet i centrum. I dessa rikt sammansatta verk, på tyger av siden, sammet och lump, observerar hon sakligt sig själv som barn. Hon har en realistisk ådra även som målare och ett stort intresse för språk och lärande, läsande och skrivande, som bl a visat sig i en rad böcker för barn och ungdom.

INFORMATION

 

Maj – Juni ut.

Arena Varberg, Konstpassagen

Ingång via huvudentrén

Måndag till torsdag mellan 08.00-16.00. Fredag 08.00-12.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

KKV Varberg och Arena Varberg

Historien om Konstpassagen

2017 uppkom idén om att skapa ett konstgalleri i lokalen på Arena Varberg som redan hade namnet ”Gallerian”. Gallerian är en ljus passage med fönster på ena sidan och en blank vägg på andra sidan – en perfekt plats för konstutställningar. Konstpassagen är även ett uppskattat inslag för våra konferens- och evenemangsgäster att vila ögat på. Här berättar kurator Eva Skogar om arbetet, Konstpassagen en historia »

konstpassagen en historia
konstpassagen en historia 2