fbpx
 

Konstpassagen – Två konstnärer som byter spår

Två konstnärer som byter spår

Två konstnärer som byter spår

Agneta Wennergren och Nina Thomasdotter visar upp sina konst på Arena Varberg, Konstpassagen.

När intresset för keramik är större än någonsin börjar Agneta Wennergren göra teckningar och collage istället. Nina Thomasdotter vandrar mellan teknikerna måleri – fotografi – skrivande. Så ser situationen ut för de båda konstnärerna som nu ska mötas i Konstpassagen.

Agneta Wennergren har alltså slagit igen sin verkstad i Särö efter ett helt yrkesliv som keramiker. I hennes lilla hus inrymdes också Galleri Minimal under åren 2006-2015, dit kollegor bjöds in att ställa ut. Men nu är det ett nytt kapitel som påbörjats. ”Jag påverkas av vad jag läser eller ser” säger Agneta. I hennes bilder förenas det inre och det yttre till drömska och dekorativa uttryck: kvadrater som pusslas ihop.

Nina Thomasdotter är konstnären som snart kommer att debutera som författare. Men i denna utställning visar hon fotografier och har valt att begränsa sig till fåglar, som hon i de flesta fall har nära anknytning till. Det finns många slags fotografi – och idag fotograferar vi ju alla! Det välbekanta eller det som sticker ut: allt vi varit med om lägger vi till samlingarna. Därför ska det bli intressant att se vad som är speciellt med Ninas fotografier och hennes relation till fåglar. Är det blicken?

INFORMATION

 

22 november till 28 februari

Arena Varberg, Konstpassagen

Ingång via norra entrén

Måndag till torsdag mellan 08.00-16.00. Fredag 08.00-12.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

Vernissage 21 november 17:00-18:30

KKV Varberg och Arena Varberg