fbpx
 

Konstpassagen – Ta tåget till Berlin!

Konstpassagen - Ta tåget till Berlin

Konstpassagen - Ta tåget till Berlin!

Liz Carina Karlsson och Ana Carolina Fleming visar upp sina målningar på Arena Varberg, Konstpassagen.

Två medlemmar av KKV Varberg ( = konstnärernas kollektivverkstad i Varberg,  f d Varbergs Konstnärsförening) som inte känner varandra, möts i denna utställning.

Liz Carina Karlsson har vuxit upp i Varberg och är bosatt i Göteborg. Hon arbetar mest i sin ateljé på KANTEN i Majorna och i Stengården /KKV Bohuslän i Tanums kommun, men är glad över sin nya anknytning till KKV-Varberg.

Ana Carolina Fleming kommer från Argentina, är född och uppvuxen i storstaden Buenos Aires. Efter sina konststudier där har hon kommit att landa i Varberg. Hon har besökt många storstäder, bl.a. Berlin, där hon hittar de miljöer och de människor hon vill berätta om.

Rälsen kan vara en bild av något som med definitiv och obönhörlig logik leder mot ett bestämt mål: undergång eller befrielse? Liz Carina Karlssons teckningar av framrusande vagnar associeras lätt till händelser under andra världskriget, då människor transporterades i boskapsvagnar mot fångläger och förintelse. Men tåget har fått en renässans! Utställningens enda skulptur, ett modernt snabbtåg i sten, visar oss paradoxen i stenens rörelse framåt, att hoppet och framtidstron finns i den gemensamma kampen, för planetens framtid.

Frihet och bundenhet är något vi kan reflektera över när vi ser människorna och miljöerna i Ana Carolina Flemings bilder. Men utställningen i sin helhet vill uppmana alla att i fortsättningen se världen genom tågfönstret: ta tåget från den lilla till den stora staden – och tillbaka igen!

INFORMATION

 

28 augusti till 15 november

Arena Varberg, Konstpassagen

Ingång via norra entrén

Måndag till torsdag mellan 08.00-16.00. Fredag 08.00-12.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

KKV Varberg och Arena Varberg

TIPS! Älskar du tåg? Besök Kulturhuset Komedianten den 22/10 och lyssna på föreläsning med författaren Per J. Andersson. ”Ta tåget – en historisk odyssé om tågresor”