fbpx
 

Konstpassagen – Figurer i landskap

Kenneth Abrahamsson och Susanne Westerberg visar måleri och teckningar på Arena Varberg, Konstpassagen under våren och sommaren.

Konstpassagen - Figurer i landskap

Kenneth Abrahamsson och Susanne Westerberg visar måleri och teckningar på Arena Varberg, Konstpassagen.

Kenneth Abrahamsson är varbergssonen som tidigt visste att han ville bli konstnär. Han utbildade sig på Konstfack och debuterade på det legendariska galleriet ”Hos Petra” i Stockholm 1972 – för att sedan återvända till Varberg. Till havet, slätten, skogen; småstaden och det befolkade landskapet.

Synintrycken och blicken för det allmänmänskliga och vardagliga kännetecknar Abrahamssons bildvärld. Motljuset, dess skuggor och färgkontraster; situationer och ögonblick skildrade med intensitet, melankoli och en karaktäristisk trubbighet. Det som kan uppstå är kalligrafi och kolorism i förening. Han har också under många år arbetat som konstföreläsare och uppskattad lärare.

Susanne Westerberg har ”alltid tecknat”; blev så småningom slöjd- och bildlärare och är nu Universitetsadjunkt i bild och konstnärlig gestaltning i Göteborg – parallellt med sitt eget bildskapande.

Med tunna, distinkta linjer, oftast i svartvitt men med inslag av färg, skildras säregna figurer och oväntade sammanhang. Djur har en lika central roll som människor – ofta som hybrider dem emellan. Vi är alltså inne i en fantasivärld, som samtidigt tydligt berör miljö och mellanmänskliga frågor (eller djur emellan). Naturen är starkt närvarande även i kosmiska eller mikrokosmiska dimensioner och relationer; som koraller och kvalster på himlafästet. Westerberg arbetar också med ”teckning” i större format: tillfälliga installationer i trä (läkt och buntband) i offentlig miljö eller i naturen.

”Figurer i landskap” kallar vi utställningen. En romantisk expressionist möter en mumininfluerad aktivist… Vi får se vad som uppstår!

/ ES

INFORMATION

 

18 april till 22 augusti

Arena Varberg, Konstpassagen

Ingång via norra entrén

Måndag till torsdag mellan 08.00-16.00. Fredag 08.00-12.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

Sommarstängt mellan 21 juni och 12 augusti

KKV Varberg och Arena Varberg