fbpx

KONSTPASSAGEN

Drömmen om folkmassan och individens ansvar. I Coronatider…

Leif Haglund och Jonas Ellborg har en gemensam bakgrund i utbildningen vid Hovedskous målarskola på 1970-talet och det konstnärskollektiv de var med om att bilda vid den tiden, Grupp Loke.

Under några år i slutet av 70-talet och i början av 80-talet turnerade Grupp Loke runt i konsthallar i hela Sverige, från Luleå i norr till Lunds Konsthall i söder, med utställningen ”Tablåer”.
I ”Tablåer” fick besökaren orientera sig fram genom sex rum som på olika vis, med olika konstnärliga uttryck, berättade om världen och vårt välfärdssamhälles svaga punkter. Oron ute i världen som avspeglade sig i en inre oro för framtiden.

Detta kunde lika gärna vara idag.

Leif Haglund fortsatte sedan med att utvidga sina konstnärliga områden, blev digital 1985 och curator/producent av ”Apart 86”, en utställning i Arvika som blev inspiration till Arvikafestivalen.
Han arbetar idag som konstnär och visual designer för webb, scener och offentliga rum. Startade 2018 Årstads mycket tillfälliga konsthall utanför Falkenberg.

Jonas Ellborg arbetar som lärare i måleri och var 1984 med om att starta Falkenbergs konstskola. En förberedande konstskola som numera helt och hållet är Konstskolan på nätet. Många varbergskonstnärer har under åren fått sin första utbildning på den skolan.

Här har de åter sammanstrålat i en utställning som inleder ”Konstpassagen” i ett nytt sammanhang: lunchrestaurangen Arena Loungen i gamla Gallerian, som öppnar den 15 september 2020.

Jonas visar en serie målningar ur sviten ”Kejsaren och hans nya kläder” och Leif bilder ur serien ”Porträtt”.

Historien om Konstpassagen

2017 uppkom idén om att skapa ett konstgalleri i lokalen på Arena Varberg som redan hade namnet “Gallerian”. Gallerian är en ljus passage med fönster på ena sidan och en blank vägg på andra sidan – en perfekt plats för konstutställningar. Konstpassagen är även ett uppskattat inslag för våra konferens- och evenemangsgäster att vila ögat på. Här berättar kurator Eva Skogar om arbetet, Konstpassagen en historia »

Datum

15 sep 2020 - 20 dec 2020
Ongoing...

Tid

08:00 - 16:00

Kostnad

GRATIS

Plats

GALLERIAN
ARENA VARBERG
Kategori

Arrangör

Arena Varberg - KKV varberg
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.