fbpx
 

Ett mjukare Varberg

Ett mjukare Varberg

Ett mjukare Varberg är tillbaka. Denna gång med en helkväll för att lyfta fram och tala om utmaningarna i digitala samhället för unga.

Arrangemanget lyfter fram och talar om de utmaningar dagens unga möter i vårt digitala samhälle och om hur vuxna och ungdomar kan hjälpas åt för att skapa ett mjukare Varberg att leva och växa upp i. Med musik blandat med aktuella föredragshållare som till exempel Hampus Nessvold bjuds det på kunskap, humor och inspiration till fortsatta samtal.

Program – under kvällen får du lyssna på:

– Hampus Nessvold – programledare, skådespelare och artist – och en av Sveriges främsta föreläsare och aktuell med showen ”Ta det som en man”, regisserad av Mia Skäringer. Hampus blandar allvar med gränslös humor och talar om machokulturen, ifrågasätter könsnormer och om vikten av att låta pojkar växa upp till mjuka män.

– Ungdomsjouren Tigerlilja – berättar om de utmaningar de möter i Varberg, hur de dagligen stöttar ungdomar genom sin jourverksamhet och om tjejer och killars olika behov.

– Anna Rask Sanchez, Varbergs största hjärnnörd och leg psykoterapeut. Utifrån den senaste forskningen kombinerat med en gedigen erfarenhet av praktiskt arbete med individer och organisationer tar Anna oss med på en snabbvisit in i vår hjärna och ger oss viktig kunskap om hur vår hjärna mår i den digitala världen – om möjligheter och utmaningar med vår ständiga digitala närvaro.

– Mikael Bergman, en surfande livscoach som älskar att skapa mjuka män. Mikael har gedigen erfarenhet av att arbeta med ungdomar som tappat sin livslust, ungdomar med diagnoser och drogproblem. Mikael kommer att dela med sig av praktiska verktyg kring motivation och drivkraft, om stress, ångest och glädje och hur vi når ut till ungdomarna.

– Musik från Mollie Minott och Land of Trees. En favorit i repris från ”Ett mjukare Varberg” på Brukstorget i våras. Den magiska duetten de sjön tillsammans, ”Shallow”, glömmer vi aldrig. Mollie Minnot och Land of Trees sätter toner på kvällens ämne och borrar sig rakt in i hjärtat.

INFORMATION

 

18 september

Arena Varberg, Sparbankshallen

18:00-20:00

Ingång via huvudentrén – öppnar 17:00

Kostnadsfri

Caféet öppnar 17:00

Ett mjukare Varberg