DIGITALT MÖTE VIA ZOOM

HUR FUNGERAR DET?

Du ansluter genom att klicka på den möteslänk du fått tilldelat dig. Zoom kommer sen att fråga dig om du vill ladda ned mjukvaran (om du inte redan har Zoom installerat sedan tidigare). Mjukvaran är inte nödvändig men den ger dig något fler funktioner och något bättre bild än om du skulle ansluta i en webbläsare. Om du inte vill ladda ned någon mjukvara utan ansluta i webbläsaren, så gör du det genom att klicka där det står ”join in webbrowser”. Om du vill ansluta i en webbläsare så är Chrome den webbläsare som är bäst till detta.

Du kan ladda hem Zoom Client for Meetings i förväg via denna länken: https://zoom.us/download

Om du ansluter via t.ex. en iPad kan du ladda ner Zoom som app från App Store: https://apps.apple.com/se/app/zoom-cloud-meetings/id546505307

Anslut sedan gärna i god tid till ditt möte så att du kan säkerställa att allt fungerar. När du kommer in i Zoom, så hamnar du oftast först i en ”waiting lounge” och därifrån kommer du att bli insläppt i mötet.

Om du har problem med att ansluta till Zoom-mötet så finns det hjälptexter och länkar längst ned på denna sida.

Hur använder du Zoom?

Du har kanske redan varit med i ett Zoom-möte tidigare och vet hur det fungerar, men om inte så kommer här några korta instruktioner. Du styr din mikrofon och din kamera via kontrollen som ser ut enligt nedan i Zoom:

  1. Mikrofonen. Din mikrofon kommer vara avstängd när du ansluter till mötet, men så här gör du om din mikrofon inte är avstängd: Längst till vänster har du din mikrofon under “mute”. Genom att klicka på själva mikrofonen så ”mutar” du dig. Det blir då ett rött streck över mikrofonen och då hörs du inte. Om du klickar på den lilla pilen vid mute-funktionen så kan du ändra både din mikrofon och din högtalare/hörlur så att du hör ljudet bra.

 

  1. Kameran. Du får gärna ha din kamera på under hela mötet. Om kameraikonen (näst längst till vänster i kontrollen ovan) har ett rött streck över sig så är den avstängd. Om du vill sätta igång din kamera klickar du på ikonen för kameran. Då försvinner det röda strecket över ikonen och du syns i mötet.

 

  1. Vill du ställa frågor under mötets gång? Använd zooms chat-funktion för frågor. Eventuella frågor som du vill ställa skriver du därför i chatten. Klicka på chat-ikonen. Då öppnas ett chatfönster där du kan ställa din fråga (välj Everyone) så går frågan till alla i mötet. Alternativt kan du ställa en direkt fråga genom att välja en deltagare att chatta med.

 

  1. Vilka deltar på mötet? Genom att klicka på Participants-ikonen så öppnas ett fönster där du kan se alla deltagare i mötet.

 

  1. Hur lämnar man mötet? När mötet är slut så lämnar du mötet genom att klicka på Leave.

För dig som vill ha utförligare information så klicka på dessa länkar:

LÄR DIG HUR MAN GÖR NÄR MAN ANSLUTER TILL ETT MÖTE

MIN KAMERA FUNGERAR INTE – KLICKA HÄR FÖR FELSÖKNING

MIN MIKROFON ELLER HÖGTALARE FUNGERAR INTE – KLICKA HÄR FÖR FELSÖKNING


ARENA VARBERG
Kattegattsvägen 26
432 50 Varberg

info@arenavarberg.se

0340 - 69 02 00