fbpx
 

Svenska dansband

Under sommaren har Rotundan i Nöjesparken fyllts av högklassiga svenska dansband och massvis av glada motionsdansare! Måndagsdanserna är arrangerade av föreningen Dansfixarna vilka har full koll på svenska dansband och har dansat på alla dansställen runt om i landet i över 30 års tid.

 

Under hösten kommer ytterligare två svenska dansband till Arena Varberg, men då till Nöjeshallen eftersom Rotundan inte är vinterbonad. Nöjeshallens dansgolv är ett fint parkettgolv på 282 m2 och scenen är upphöjd på 1 m. Dessa båda danser är arrangerade av Arena Varberg.

 

Först ut i höst är dans- och showbandet Barbados den 26:e oktober. Den 8:e november gästas vi av det 60-talsdoftande dansbandet Martinez.

 

Svenska dansband

 

En trogen dansare till svenska dansband runtom i Sverige är Maria från Varberg. Vi frågade henne vad hon älskar mest med att dansa.

 

– Jag älskar att röra mig till musik och har alltid gjort. Jag älskar att klä upp mig och gå ut och se vad kvällen kan ha att erbjuda. När jag var ung dansade jag varje helg på tex Björkgården i Björkäng, Tofta bygdegård och på Societén. När det arrangerades danser i Rotundan i Nöjesparken var jag såklart där också. Nu tar jag det lite lugnare, men missar inte en enda av måndagsdanserna i Rotundan. Det är så trevligt!

 

Vilka är dina favoriter bland svenska dansband?

 

– När Liljedahls fortfarande spelade missade jag inte en enda dans vart än i Västsverige det var. Nu dansar jag gärna till Blenders och Mats Bladz. Jag ser fram emot danskvällen med Martinez mer än Barbados för jag gillar deras 60-talsklang. Barbados är lite för ungdomligt för mig.

 

Inför höstens danskvällar i Nöjeshallen är det förköp som gäller via tickster.com. I mån av plats kan man även köpa sin entrébiljett på plats. Vi hoppas på två fantastiska danskvällar och välkomnar er alla!

 

Svenska dansband