fbpx
 
Jul i Varberg

Jul i Varberg

Julkonserter, julmarknader, körsång och juldopp är alla aktiviteter att uppleva under jul i Varberg. Vill du fira jul i Varberg så kommer det gå som en dans – här finns något för alla! Nedan följer några tips.

 

Julkonserter

 

Hos oss på Arena Varberg kan den som vill fira jul i Varberg i år uppleva flera julkonserter. Redan den 29e november inleder vi med att presentera souldrottningen Sarah Dawn Finer som är ute på en omfattande turné: ”Wintersongs”. Konserten blandar orginallåtar med tolkningar men även berättelser från den kritikerrosade sångerskans personliga upplevelser.

Under den tredje adventshelgen besöks vi av dubbla uppsättningar julkonserter! På luciadagen den 13e december blir det ”Rock’n’roll christmas med The Refreshments och Baskery” där det kommer svängas om ordentligt. Sveriges okrönta rock’n’roll-kungar gästas i år av inga mindre än gruppen Baskery som har kommit hem till Sverige från USA speciellt för denna turné. I USA har de bland annat turnerat med Robbie Williams. Tillsammans bjuder de på en afton helt utan ”stilla nätter” i Rock’n’rollens tecken.

Den bästa av jular. Lördagen den 14e december ger Varberg Big Band, LiTo-kören, Vox Humana och Goda Hopp dubbla föreställningar i Nöjeshallen. Tillsammans blir de över 120 personer på scenen så detta kommer bli en maffig julkonsertupplevelse med de bästa av julens favoriter.

 

Jul i Varberg

Refreshments and Baskery

 

Julmarknader

 

Det är full aktivitet året om på Johnssons Gård i Vare söder om Varberg, men julälskaren ska sikta in sig på lördagen den 23e november för då går årets ”Jul på Gården” av stapeln. Fästningens julmarknad den första advent är också ett måste under jul i Varberg. Både på Johnssons Gård och på Fästningen får du uppleva vackra och mysiga miljöer. Dessutom är arrangörerna väldigt duktiga på att välja ut kvalitativt hantverk, god mat och dryck som finns till försäljning. Vill du få tips om ännu fler marknader, titta här »

 

Jul i Varberg

Jul på Gården

 

Juldoppet

 

Vid foten av Fästningen finns Barnens Badstrand som under sommartid är belamrad av semesterfirare. Men stranden fylls även av modiga vinterbadare allt som oftast under den kalla tiden av året. Den 1a advent arrangeras det årliga juldoppet och ett stort gäng tomtar i badkläder springer ut i det iskalla havet! Vågar du vara med? Klockan 12.00 springer vi i!

 

Jul i Varberg

Juldopp