fbpx
 

Händer i Varberg

Undrar du vad som händer i Varberg? Vid den myllrande staden vid havet kan du uppleva allt från konserter och teater till avkopplande spa, shopping och restauranger som tar dig till gastronomiska höjder! 

Det som händer i Varberg omges per automatik av havet, stranden och myllret en sommarstad på Västkusten ingjuter. Många restauranger som varit vinterstängda öppnar återigen portarna och staden fylls av turister och evenemang. Här får du några tips på vad som händer i Varberg och vad som kan vara värt ett besök.

 

Happy Fish Restaurang och Bar

 

Med mestadels fisk på menyn blandar vi härliga råvaror med glädje, gemenskap och kärlek. Ni hittar oss precis innanför första valvet på Varbergs fästning, fem minuters promenad från Varbergs centrum. Öppettider »

 

Händer i Varberg

 

Majas Vid Havet

 

Majas Vid Havet är en trevlig restaurang vackert belägen vid havet i Apelviken, strax söder om Varberg. Majas har öppet då och då på vintertid och nästan alltid sommartid. På tisdagar är det bordtennisklubb och flera gånger i veckan livemusik. Majas serverar ”glad mat i skön miljö”, ekologiskt såklart.

 

Händer i Varberg

 

123 Schtunk

 

Varje sommar föräras Arena Varberg och Nöjesparken av improvisationsteatern 123 Schtunk där varje kväll är unik! 123 Schtunk är en improviserad teaterfest där allt kan hända. Sommaren 2019 kommer gruppen uppföra ”Världen är en scen” – det bästa av och med gruppen 123 Schtunk.

 

Händer i Varberg

 

Hallifornia

 

Hallifornia arrangerar v 29 årligen en festival i Varberg som lockar 40 000 besökare. De har sitt ursprung i Hallands nya kustkultur. Verksamheten bygger på kreativitet och aktivitet. De erbjuder street-, vatten- och actionsporter samt dans, yoga, musik, mat och mycket mer.

Festivalen blev 2017 utsedd till PLACEBRANDER OF THE YEAR och nomineringen löd:

Genom kreativitet, värme och tillvaratagande av platsens unika tillgångar har en ny kultur vuxit fram och sprider en känsla av gemenskap på platsen men också långt utanför dess geografiska område. Med ett tydligt fokus på socialt ansvarstagande är de ett föredöme som den moderna platsmarknadsföraren. Vinnaren av årets Placebrander of the Year samlar och enar människor och manifesterar sitt budskap genom en festival som bara växer sig starkare för varje år som går.

– Christoffer Collin, Emma Arnesson, Charlotte Sundåker och Martin Sahlin – Jury för Placebrander of the Year 2017

 

Händer i Varberg